TIDNINGAR & TIDSKRIFTER

Jag har en diplomutbildning som tidningsdesigner från Berghs School of Communication och ungefär 20-års erfarenhet inom tidningsproduktion. Under denna tid har jag haft flera nyckelroller, som Creative Director, Art Director och formgivare för en mängd tidningar och tidskrifter. Min verksamhet har omfattat alla aspekter av tidningsproduktion. Jag har utvecklat designkoncept och designmanualer, jobbat med layout, bildbehandling och projektledning och ständigt förnyat utseendet och designen för de tidningar och tidskrifter som jag arbetat med. Dessutom har jag skapat och upprätthållit ett nätverk av kreatörer, såsom fotografer, redaktörer, skribenter och illustratörer.

Kunder: Funktionstödsförvaltningen, Skanska, Malmö stad, MANA, Clean Tech Region/IDG, Skånetrafiken


FUNKTION MALMÖ

Kund: Funktionstödsförvaltningen, Malmö stad Uppdrag: Designkoncept och formgivning 
Tidningen Funktion Malmö, utgiven av Funktionstödsförvaltningen i Malmö stad, riktar sig till alla som är intresserade av funktionsrätt och funktionstödsfrågor. Tidningens syfte är att väcka intresse och sprida kunskap om livet med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar samt psykisk ohälsa. Jag har haft förmånen att ge tidningen dess form samt att också formge och utveckla tidningen sedan dess start 2018. Funktion publiceras 2–3 gånger per år och använder ett enkelt språk för att vara så tillgänglig som möjligt.MANA

Kund: Mana Uppdrag: Formgivning, grafisk identitet, redesign, layout 
I nästan två decennier har jag varit grafisk designer på MANA, den mest framträdande antirasistiska kulturtidskriften i Sverige. I min roll som kreativ chef har jag ansvarat för tidskriftens grafiska utseende, produktionen av cirka 100 nummer av tidskriften inklusive rekrytering av fotografer och illustratörer. MANA har etablerat sig som en föregångare när det gäller att granska, ta ställning, avslöja och främja en öppen diskussion.